Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Угасете содата в киселото мляко и я прибавете към брашното.
Чукнете яйцата и прибавете останалите продукти. Замесете меко тесто, трябва да спре да ви лепне по ръцете.
Оформете топчета и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в умерена фурна до готовност. Разбийте сметаната с помощта на миксер.
Прибавете разтопения шоколад на водна баня заедно с маслото. Разбъркайте до хомогенност.
Слепете две по две топчетата, като слагате от крема.
Потопете единият край на топчетата в шоколадова глазура, а след това във фъстъчен крокан.
Наредете слепените сладки в поднос и ги оставете, за да се стегне шоколадът преди поднасяне.
Медените топчета с фъстъчен крокант са готови.