Гарнитура за месо

Новак
29/12/2011
"Добре, пържолите от нас, но ако искате и вие да ги опитате, трябва да ни подкупите с вкусна гарнитура "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 525
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 60 - 70 г масло, разтопено
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган, може и сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в разтопеното масло ориза, докато стане прозрачен. Залейте го с 3 ч.ч. гореща, подсолена вода, като ги добавяте една по една, докато се абсорбира всяка от ориза.

Успоредно, докато варите ориза, го посолете и го поръсете с черен пипер. Сварете го на слаб огън, отстранете от котлона и го разбъркайте с настъргания кашкавал или сирене.

Поднесете го като гарнитура към задушено или печено месо.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар