Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с банани и маскарпоне

Палачинкова торта с банани и маскарпоне

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Палачинкова торта с банани и маскарпоне
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Палачинкова идея за съботно-неделни закуски"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • банани - 3 бр.
  • маскарпоне - 150 г
  • течен шоколад - 300 г
  • стърготини - или топчета за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, брашното, млякото, захарта и солта се смесват и се разбиват до получаването на гладка смес. Вземате с черпак от нея и пържите в сгорещен тиган, намазан с олио.

Бананът се реже на колелца и започвате да сглобявате. Мажете палачинка с шоколад, редите няколко бананови колелца, слагате друга палачинка и така до края.

На едно или на две места в тортата вместо шоколад и банани намажете с маскарпоне. Получава се страхотна комбинация като соленият вкус се усеща леко, по-скоро само за свежест.

Отгоре завършете с шоколад, банани и украса по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: