Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с три вкуса

Пилешки крилца с три вкуса

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пилешки крилца с три вкуса4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Мечтата на бременните и всички, които не ги е страх да експериментират с вкусове в кухнята"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - около 1200 г
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 5 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • оцет - 1 ч.л. балсамов
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чесъна и смачкайте скилидките в хаванче, добавете малко сол, оцета и зехтина. Прехвърлете сместа в купа, сипете соев сос, меда, захарта, черен и лют пипер и сока на един лимон. Разбъркайте всичко.

Почистете пилешките крила и сложете в купа, полейте ги с получената марината. Покрийте купата с домакинско фолио и сложете в хладилника. Мариновайте крилата за два часа.

Извадете от хладилника и оставете за няколко минути на стайна температура.

Загрейте фурната, прехвърлете крилцата в тавичка, сипете виното и сложете да се изпекат на 180 градуса за 40 мин до готовност.

Ако фурната ви е много силна, поставете алуминиево фолио върху тавата, за да не изгорят, но не я запечатвайте, накрая махнете фолиото и запечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: