Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешки джолан с чесън и зелен фасул

Телешки джолан с чесън и зелен фасул

Телешки джолан с чесън и зелен фасул
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Сочно, крехко и много вкусно телешко месце за всички, които си падат по по-леките манджи"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 3 бр.
  • зелен фасул - 1 буркан консерва
  • моркови - 2 бр. средно големи
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чери домати - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джоланчетата в тенджера под налягане до готовност. Прехвърлете готовите джоланчета в подходящ съд за варене.

Добавете зеления фасул, нарязаният морков и обелените скилидки чесън.

Прецедете телешкия бульон и залейте ястието. Добавете олиото, овкусете със сол. Варете на тих огън около 20 мин.

В края на варенето прибавете към телешкото задушено чери доматките, черния пипер и листенца целина.

Телешкият джолан с чесън и зелен фасул е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: