Начин на приготвяне
Правите маслено тесто от 1 яйце, 100 г масло и брашно, колкото поеме, за да стане меко, гладко и почти нелепящо се тесто.
Оставяте в хладилник за поне половин час, след което разточвате на тънък блат. Пренасяте го върху лист хартия за печене в тава. Надупчвате блата леко с вилица и върху него редите продуктите за плънката.
Кремът се прави от маскарпоне (може да смесите заквасена сметана с крема сирене) и пудра захар.
Намазваме с този крем тестото и редим отгоре обелените и нарязани парченца круша. Поръсваме с малко канела и слагаме да се пече на 190 градуса.
Първо запичам пая на най-долното ниво, след което качвам по средата на фурната.
След като са минали 15 минути паят се изважда и му се добавят орехи и кафява захар.
Паят с круши и маскарпоне е готов.