Сладки гъсенички

Сладки гъсенички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Ужасно вкусни гъсенички, с които има реален шанс да прекалите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. или мас
  • ванилия
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • лимонова кора
  • брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.

Добавя се разтопената мас или масло, ванилия, настъргана кора от лимон за аромат и содата за хляб. Разбърква се добре с брашното да се получи тесто за шприцоване.

Нареждат се курабийките в намаслена тава, с четка се намазват с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем шприцованите сладки в загрята фурна 180 градуса до златисто.

Сладките гъсенички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: