Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Кебапчета с тиква и картофки

Кебапчета с тиква и картофки

Кебапчета с тиква и картофки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация на кайма с тиква, която гарантирано ще ви допадне!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • кимион
  • чубрица
  • яйца - 1 бр
  • тиква - 300 г сварена
  • галета - 100 г за овалване
  • картофи - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на парчета и се вари в малко вода, докато омекне, после се отцежда добре и нарязва на пръчици.

Каймата се омесва с подправките и яйцето и се разделя на малки топчета.

От всяко топче се оформя питка, като се сплеска с длани и в средата поставяме парче тиква, после се оформя на дълго кебапче.

Сипваме галета в плитка чиния и всяко кебапче овалваме в тях.

Пържим до златисто от всички страни. Картофките се обелват нарязват на четвъртини, поръсваме със сол и галета и пържим в същата мазнина.

Кебапчетата с тиква и картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: