Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и нарязва на парчета, сваряваме в малко вода до готовност и се отцежда добре. Намачква се в купа с вилица и се овкусява с канела, захар. Добавят се половината бадеми, счукани на ситно и всичко се разбърква добре.
Тестото се размразява и се изрязва според размера на тавата, в която ще печем. Поставя се на дъното на тавата, като леко се издигат краищата, за да се получи кант. Дъното се намазва с тиквената плънка .
От останалите изрезки се оформят ленти и се поставят върху пая като решетка. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме с кафява захар, а по решетката се нареждат цели бадеми . Печем в загрята фурна 200 на градуса за 20 -25 минути до зачервяване. Изважда се и охладен се поръсва с пудра захар!