Начин на приготвяне
В дълбока купа, в която ще втасва тестото сложете млякото, захарта и маята. След като маята шупне, добавете яйцата, олиото, оцета и разбъркайте добре.
Слагайте постепенно брашното и солта, замесете меко тесто, но не лепкаво, ако прецените не слагайте всичкото брашно.
След като замесите тестото, покрийте купата с кърпа и оставете на топло да втаса за около 40 минути. След като тестото напълни купата, го размесете отново и оформете питката по ваш вкус, може да я направите като на снимката.
Разделете тестото на седем топки, разтеглете и направете възелчета като на снимката. Поставете ги в тава да втасат отново за около 30 минути.
Вече втасалата питка намажете с яйцето и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40-50 минути до златисто!
Успех и добър апетит!
Коментари
Подходяща за студените зимни дни.