Карамелен десерт от тиква

Карамелен десерт от тиква
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусен и ефектен десерт с тиква и грозде"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 част
  • праскови - от 1 компот
  • бисквити - 1/2 пакет
  • грозде - 1 бр (чепка)
  • кафе - 1 к.ч. еспресо
  • захар - кристална
  • кафява захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете тиквата като не я обливате с вода, а добавите съвсем малко, да се вари на пара, нарежете на по-тънки парчета.

Извадете прасковите от 1 компот и нарежете на тънки ивици. Бисквитите потопете в еспресото и направете карамел като загреете от двата вида захар на котлон.

В стъклени чаши на дъното сипете малко от карамела и подредете от всички продукти като отгоре направите карамел на решетка или друга фигура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: