Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Карамелен сладкиш от юфка с тиква

Карамелен сладкиш от юфка с тиква

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Карамелен сладкиш от юфка с тиква
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
15/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Вижте кулинарна магия в действие - пригответе вкусен карамелен сладкиш с помощта на два съвсем обикновени продукта"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг цигулка
  • юфка - 200 г
  • за карамела
  • краве масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • заливка
  • прясно мляко - 600 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и нарязва на локумчета. Задушава се с малко вода до полуготовност.

В тавичка направете карамел от захарта и маслото. Подредете локумчетата тиква.

Покрийте тиквата с юфката (не е нужно да се сварява предварително). Пригответе заливката. Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете прясното мляко и разбъркайте.

Изсипете млечно яйчената смес в тавичката и я сложете във студена фурна. Градусите не трябва да надвишават 160-170. Печете до готовност.

Извадете от фурната и охладете готовият карамелен сладкиш.

Добре е да престои на хладно няколко часа, за да стегне преди да го обърнете в подходящо плато за сладкиши.

Сервирайте невероятния карамелен сладкиш със смлени орехи.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: