Начин на приготвяне
Каймата смесваме с ориз (4-5 с.л.) , кимион, черен пипер, чубрица. Омесваме добре и оформяме кюфтенца, които овалваме хубаво в брашно.
В олио (4-5 с.л.) запържваме леко кюфтенцата, като внимателно обръщаме от всички страни. Запържените кюфтенца изваждаме от мазнината и в същата слагаме да се задуши настърган лук с малко вода, пушен червен пипер (1 ч.л.) и къри (1 ч.л.).
Като остане на мазнина ръсваме брашно (1 с.л.), наливаме вода (1 л. и 1/2 ) и когато заври, прибавяме запържените кюфтенца. Варим докато оризът в кюфтенцата се свари.
Пет минути преди да свалим ястието от котлона прибавяме нарязаната на парченца дюля и смесените с малко вода доматено пюре (2 ч.л. ) и брашно (1 ч.л.). Поднасяме ястието топло. Ястието е с леко киселичък вкус.