Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Яхния с кюфтенца и дюли

Яхния с кюфтенца и дюли

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яхния с кюфтенца и дюли
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Само наесен, когато дюлите са узрели, можем да приготвим тази дъхава гозба, която така обичаме"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г свинско месо
  • ориз - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • дюли - 1 бр.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • чубрица
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата смесваме с ориз (4-5 с.л.) , кимион, черен пипер, чубрица. Омесваме добре и оформяме кюфтенца, които овалваме хубаво в брашно.

В олио (4-5 с.л.) запържваме леко кюфтенцата, като внимателно обръщаме от всички страни. Запържените кюфтенца изваждаме от мазнината и в същата слагаме да се задуши настърган лук с малко вода, пушен червен пипер (1 ч.л.) и къри (1 ч.л.).

Като остане на мазнина ръсваме брашно (1 с.л.), наливаме вода (1 л. и 1/2 ) и когато заври, прибавяме запържените кюфтенца. Варим докато оризът в кюфтенцата се свари.

Пет минути преди да свалим ястието от котлона прибавяме нарязаната на парченца дюля и смесените с малко вода доматено пюре (2 ч.л. ) и брашно (1 ч.л.). Поднасяме ястието топло. Ястието е с леко киселичък вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: