Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Беларуска яхния с дюли и картофи

Беларуска яхния с дюли и картофи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуска яхния с дюли и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • дюли - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • картофи - 6 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 40 мл
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват. Дюлите се обелват и се нарязват на резени. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото олио.

Поръсва се с червения пипер и се добавят нарязаните дюли, картофите, захарта и доматеното пюре, размито в малко вода.

Яхнията се поръсва със сол и черен пипер и се залива с една чаша вода. Оставя се да къкри на умерен огън 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: