Начин на приготвяне
Маслото, крема сиренето и захарта разбивате с миксер. Добавяте брашното с щипката сол и месите до получаване на меко тесто.
Увивате във фолио и оставяте за половин час в хладилника. Разточвате върху набрашнен плот на тънък лист (приблизително 3-4 мм).
Изрязвате краищата, така че да станат равни и режете листа на квадратчета с размер около 10х10 или малко по-големи. Мажете всяко квадратче с 1 ч.л. сладко от праскови.
Правите разрези в четирите ъгълчета към средата, но не стигайте точно до нея. В средата остава около 1 см, в който не режете.
Получават се 4 триъгълника, които не са разделени в средата. Хващате по едно ъгълче от всеки триъгълник и го прихлупвате към средата. Прави се през едно.
Поръсвате с канела по желание и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25 минути или до готовност. Оставете да се охладят преди да поднесете.