Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладка вода с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавя се разтопено масло, останалата захар, киселото мляко, сварената предварително и отцедена тиква, щипка сол, канелата и леко разбитото яйце.
Замесва се тесто, покрива се с фолио и се оставя 1 час, за да втаса. Готовото тесто се разточва на кора с дебелина 1.5 см и с чашка се изрязват понички. В средата се прави отвор с по-малък диаметър.
Загрява се олио на слаб огън, за да не изгорят, при мен на 3 степен. Пускаме поничките в горещото олио и пържим от двете страни до златисто.
Извадете върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поръсваме с пудра захар и сервираме.