Понички с тиква

Понички с тиква
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Ако организираме състезание за надяждане с такива вкусни понички, ще участвате ли?"

Необходими Продукти

  • мая - 1 бр. суха
  • вода - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • тиква - 1 ч.ч. сварена
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - 1щипка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 500 г
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавя се разтопено масло, останалата захар, киселото мляко, сварената предварително и отцедена тиква, щипка сол, канелата и леко разбитото яйце.

Замесва се тесто, покрива се с фолио и се оставя 1 час, за да втаса. Готовото тесто се разточва на кора с дебелина 1.5 см и с чашка се изрязват понички. В средата се прави отвор с по-малък диаметър.

Загрява се олио на слаб огън, за да не изгорят, при мен на 3 степен. Пускаме поничките в горещото олио и пържим от двете страни до златисто.

Извадете върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поръсваме с пудра захар и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: