Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Есенно пюре от карфиол

Есенно пюре от карфиол

Есенно пюре от карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Колоритно пюре, събрало най-вкусните дарове на късното лято - дар за онези, които ценят хубавата храна"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1/2 глава
  • картофи - 3 ч.ч. нарязани на кубченца
  • чушки - 4 бр. червени върхарки
  • тиквички - 1/2 бр.
  • тиква - 1 ч.ч. на кубчета
  • хималайска сол -   1 ч.л. равна (на вкус)
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер  - 1 щипка
  • вода - около 1200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, тиквата и тиквичките и ги нарязваме като чушките на кубченца. Карфиола начупваме на малки парченца, а кочана му - нарязваме.

Сипваме подготвените зеленчуци в тенджерка и ги заливаме с вряла вода, колкото да ги покрие, не повече. Като заври подправяме с хималайската сол, шарлана и черния пипер.

Варим до омекване на картофите и след като поизстине малко - пасираме с пасатор до фино пюре.

По желание можем да го притоплим отново преди поднасянето, както и да добавим малко масълце, което ще обогати вкуса  още повече!

Бързо и вкусно пюре от карфиол и други есенни зеленчуци!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: