Пиле Пикасо

04/11/2016
"Ако това пиле е дори наполовина толкова добро, колкото картините на Пикасо, смело можем да го наречем истински кулинарен шедьовър "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 786
  • Преглеждания за месеца824
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр. горни
  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 бр.червени, жълти, зелени, оранжеви
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. средно голям
  • олио - 1 к.ч.
  • индийско орехче
  • бял пипер
  • сол
  • сметана - 150 мл готварска
  • вода - 1 к.ч.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества
Печено Пиле

Начин на приготвяне

Запържете пилешките бутчета в загрятата мазнина до златисто. Отстранете ги от съда. В същата мазнина сложете ситно нарязания лук и запържете, докато омекне. Добавете почистените и нарязани на лентички чушки. Задушете и тях, докато омекнат при непрекъснато бъркане.

Добавете счукания чесън и нарязания домат. Задушете и тях за кратко. Налейте водата и сметаната разбъркайте и отстранете от котлона. Овкусете сместа със сол, бял пипер и индийско орехче.

В подходяща тавичка за печене наредете бутчетата, разпределете зеленчуковата смес и покрийте с фолио. Запечете в загрята фурна за около 30 мин.

Пет минути преди края на печенето отвийте фолиото, поръсете с настърган кашкавал и допечете.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Благодаря! Радвам се много, че рецептата ви е допаднала!
0
0
Радослава
Радослава
18.12.2016 12:19
Получи се страхотно, за съжаление забравих да го снимам, но определено стана едно от любимите ми ястия
0
0