Пиле Тика

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле Тика1 / 2
12/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 750 г от бутчета
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кориандър - листа или корени магданоз на вкус
  • гарам масала - 3 ч.л.
  • кисело мляко - 90 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на парчета с големина 3.5 см. Накиснете предварително за 1 нощ 30 дървени шишчета в студена вода.

Пасирайте в кухненски робот, пасатор или миксер накълцаните ситно лук, чесън с подправките и киселото мляко. Овкусете сместа със сол.

На всеки шиш нанижете 4 парчета месо и ги подредете в тава. Намажете ги с получения сос, покрийте тавата с фолио и оставете за 1 нощ на хладно.

Малко преди да ги сервирате, извадете шишчетата и ги изпържете или ги изпечете на грил/барбекю, като често ги обръщате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: