Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква с ароматни подправки, зехтин и орехи

Печена тиква с ароматни подправки, зехтин и орехи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печена тиква с ароматни подправки, зехтин и орехи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Знаете ли кой е най-актуалният есенен аромат - този на печена тиква с ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • захар - 5 с.л.
  • мед - 5 с.л.
  • зехтин - 5 с.л
  • градински чай - сух на вкус
  • канела
  • орехи - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на парчета. Поръсваме парчетата с по една супена лъжица захар. Подреждаме ги в тавата с кората нагоре и наливаме около 100 мл вода.

Покриваме тавата плътно с фолио и печем във фурна за около един час на 200 градуса.

След това махаме фолиото, обръщаме парчетата тиква и поливаме всяко с по една супена лъжица зехтин, може и друго растително масло, и мед.

Поръсваме с канела и стрита сушена салвия. Накрая поръсваме и със счукани или смлени орехи. Печем още двадесет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: