Начин на приготвяне
Изсипваме млякото в емайлиран или стъклен съд. Прибавяме подправките в него и варим на много слаб огън, докато течността видимо се сгъсти.
Отстраняваме от котлона и прецеждаме чудотворната йоги напитка. Подслаждаме Масала с кафява захар на вкус.
Сервираме напитката гореща по всяко време на деня, като добавка към храната или самостоятелно.
Можете да получите чудесна йоги напитка, ако варите масалата дори само във вода или 50:50 с прясно краве мляко, като добавите нерафинирана захар за подсладител.
Горещата напитка ще позволи на тялото да остане балансирано и приятно затоплено. Повлиява хроничната умора в тези месеци от годината и действа като тоник за сърцето и цялото тяло. В комбинация с добра и засищаща закуска тази топла напитка дава сили и енергия.
Съвет: Ако не разполагате с шафран, може да прибавите куркума.