Начин на приготвяне
Не са традиционни кюфтета, предвид това, че се слагат кисели моркови, но стават много вкусни. Ядох ги на едно гости и ми харесаха.
Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. Настъргваме лука. В купа слагаме сиренето, лука, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на вкус и черен пипер на вкус.
Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата.То е нужно за спойка. Нарязваме на много дребно копъра. Нужно ни е 1 с.л за вкус и аромат на сместа. Омесваме с ръка сместа. Оставяме я на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио.
В отделна купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по-лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или голяма чиния. От тези продукти се получават 11 бр. Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона.
В чиния си разбиваме 1 яйце за овалване. В друга чиния слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме оформените кюфтетата в брашното, а после и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им трябва много време да се пържат, стават бързо.