Пълнена свинска плешка с кайма и бекон

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
43
6924
3
06/11/2016
"Пълнена плешка с кайма и бекон - ето така се ухажват истинските мъже "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 589
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1200 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • За плънката
  • кайма - 200 г
  • свински бекон - 100 г пушен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • За марината
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • HOSSO - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете плешката. Разделете на половина и овкусете с черен пипер, сол, кимион и червен пипер. В купа смесете продуктите за маринатата.

Втрийте от маринатата и оставете месото във хладилник, покрито със свежо фолио да престои едно денонощие.

В сгорещено олио изсипете нарязания на кубчета лук и морков, към тях прибавете каймата и бекона. Овкусете с подправки. Пържете до готовност.

След това изсипете плънката върху месото, завийте на руло и увийте с конец. Сложете в тавичка за печене, ако имате останала плънка сложете и нея, заедно с 1 ч.ч. вода.

Завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 ч. и 30 мин. Сервирайте с гарнитура по ваше желание.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар