Начин на приготвяне
Разрежете свинската плешка, така че да се получи сравнително равен лист месо. Поръсете равномерно с млян черен пипер, мащерка и малко соев сос. Оставете да се овкусява за 1 час.
През това време запържете скълцания праз в мазнина, посолете го и го оцветете с малко червен пипер.
Изберете по-тънки наденички. Разпределете праза в средата на месото по дължина и отгоре сложете по 3-4 наденички. Завийте рулото внимателно и пристегнете с конец.
Отгоре също може да поръсите с черен пипер. Загрейте олио в широк тиган и запечатайте месото от всички страни.
Посолете го и го прехвърлете в тава. Залейте с виното и го печете до готовност, като първоначално може да сложите фолио отгоре.
Готовата пълнена свинска плешка прехвърлете в по-голям листо алуминиево фолио и я завийте добре, за да си поеме соковете за 10-15 минути.