Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Круши с оризова панировка

Круши с оризова панировка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Круши с оризова панировка
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"О, да. Пържено, сладко и много ароматно - така ги обичаме десертите"

Необходими Продукти

  • круши - 1 бр. голяма
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 4 - 5 с.л.
  • есенция - няколко капки ром
  • За карамелен сос
  • захар - 3 с.л. кристална
  • прясно мляко - 5 - 6 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме крушата, подсушаваме и нарязваме на кръгли филийки. С остро ножче почистваме семената.

За карамеления сос в подходящ съд сипваме захар ( 3 с.л.). Оставяме да се карамелизира и когато е готово, дръпваме съда от котлона.

Внимателно прибавяме прясно мляко. Връщаме съда на котлона и когато се разтопи карамела в млякото и стане сос, отстраняваме от котлона и овалваме крушите в соса. Слагаме ги върху скаричка.

Приготвяме панировката, като разбиваме яйцето с прясно мляко ( 5 с.л.), няколко капки есенция ром, щипка сол и захар ( 1 ч.л.). Прибавяме бакпулвер ( 1 ч.л.) и оризово брашно ( 4-5 с.л.) да се получи гъста кашичка.

Парченцата круша овалваме в панировката и изпържваме в средно загрято олио. Поднасяме за десерт в отделни чинийки. Може да гарнираме по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: