Начин на приготвяне
Измиваме крушата, подсушаваме и нарязваме на кръгли филийки. С остро ножче почистваме семената.
За карамеления сос в подходящ съд сипваме захар ( 3 с.л.). Оставяме да се карамелизира и когато е готово, дръпваме съда от котлона.
Внимателно прибавяме прясно мляко. Връщаме съда на котлона и когато се разтопи карамела в млякото и стане сос, отстраняваме от котлона и овалваме крушите в соса. Слагаме ги върху скаричка.
Приготвяме панировката, като разбиваме яйцето с прясно мляко ( 5 с.л.), няколко капки есенция ром, щипка сол и захар ( 1 ч.л.). Прибавяме бакпулвер ( 1 ч.л.) и оризово брашно ( 4-5 с.л.) да се получи гъста кашичка.
Парченцата круша овалваме в панировката и изпържваме в средно загрято олио. Поднасяме за десерт в отделни чинийки. Може да гарнираме по вкус.