Начин на приготвяне
Почистете тиквата и я изпечете, като я поръсите със захарта. Готовата тиква пюрирайте и охладете.
Натрошете бисквитите на прах, добавете маслото и част от тиквения сок, отделил се при печенето. Замесете тесто.
Оформете пая - покрийте дъното на подходяща купа с фолио, като облицовате и стените. Сложете тестото на дъното и го разстелете, като повдигнете крайчетата.
Прибавете джинджифил, канела и мед към тиквеното пюре. Разбъркайте и добавете разтворения желатин, по указания на пакета начин.
Разстелете равномерно. Оставете в хладилник, за да се стегне. Извадете готовия пай, отстранете внимателно от фолиото и поръсете с кокосови стърготини.
Тиквеният пай с джинжифил и канела е готов.