Начин на приготвяне
Пресейте брашното и солта в дълбока купа, прибавете и маслото и бъркайте, докато стане на трохи.
След това добавете леко разбитото яйце и месете тестото за пай, увийте във фолио и го сложете в хладилника за 50 минути.
Почистете тиквата, отстранете семената, нарежете на кубчета. Сложете в тиган, добавете малко вода и оставете да къкри, докато омекне и напълно да се изпари течността.
Пасирайте да стане на пюре.
Разточете тестото върху леко поръсена с брашно ниска кръгла тава. След това отгоре сложете хартия за печене и нещо тежко като купичка бобени зърна, което да натиска блата, за да не се раздуе по време на печене.
Пече се в продължение на 15 минути при 190 °C.
Поставете тиквата в купа, прибавете две яйца, захар, сметана, подправки и сол. Сместа се излива в печеното тесто.
Тиквеният пай се пече в продължение на 50-55 минути на 180 °C.
Американският тиквен пай с канела е готов.
Коментари