Начин на приготвяне
Измиваме продуктите. Доматите нарязваме на половинки или четвъртинки. Морковите белим и нарязваме на колелца. Камбите почистваме от семената и нарязваме на парчета.
В тенджера смесваме оцет, сол, захар, фикс. Наливаме вода, като измерваме с бурканите, в които ще слагаме туршията - 3 буркана вода.
Маринатата слагаме на котлона и докато заври, в бурканите редуваме зеленчуците - домати, моркови, камби и отгоре слагаме стрък целина. Варим маринатата приблизително минута и поливаме зеленчуците с врящата марината.
Затваряме бурканите с капачки и обръщаме върху капачките. На другия ден вече можем да изправим бурканите. Не е необходима стерилизация.
Продуктите са за 3 буркана от 500 мл.