Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцето, солта, брашното и на части наливаме прясното мляко, като разбъркваме докато получим гладко тесто с гъстота на боза.
Оставяме тестото за 2 часа в хладилник. Преди да започнем да изпичаме палачинките, разтапяме краве масло и смесваме с тестото. В тиган с незалепващо покритие, намазан с малко мазнина, наливаме от тестото и разпределяме по цялата повърхност на тигана.
Когато крайчетата на палачинката станат сухи и леко се зачервят, обръщаме палачинката да се изпече и от другата страна. Готовите палачинки слагаме в чиния и държим на топло.
Когато са готови, върху всяка от тях в едната половина слагаме парче шунка и захлупваме с другата половина на палачинката. Може да поднесем със салата от маруля и млечен сос.