Триъгълни банички с тиква

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
07/11/2016
"Спомняте ли си формулата за изчисляване на лице на триъгълни банички - вкусна плънка по време на печене е равна на гарантирана наслада "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 819
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Банички

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на едро.

Сгорещете малко олио в тенджерка. Задушете тиквата, докато омекне и промени цвета си. Оставете да се охлади. Към нея добавете смлените на едро орехи.

Разстелете корите на плота. Вземете една кора и я сгънете на две по дължина. Намажете с малко масло и пак сгънете. Поръсете с част от плънката, захар и канела.

Вземете единият край и го загърнете, така че да се образува триъгълник. След това прехвърлете на другата страна и така, докато нагънете цялата кора и стане на триъгълна баничка.

По същия начин направете и с останалите продукти. Подредете баничките в намаслена тава. Върху всяка поставете парченце масло. Печете на 200 градуса около 25-30 минути.

Дървената точилка от едно време - 68 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар