Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Към него прибавете маслото и размесете, докато стане на трохи.
Добавете яйцето, водата и ванилията. Замесете меко и гладко тесто. Завийте го във фолио и оставете в хладилника за 1 час.
Извадете и оформете топчета, колкото малък орех. Във всяко топче, поставете по една череша. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги в хладилника за 15 минути.
Извадете и ги изпечете на 180 градуса около 10 минути. Оставете да се охладят.
Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете сметаната и разбъркайте добре.
Всяко топче потопете в шоколада, а след това ги оваляйте в кокосовите стърготини.
Подредете сладките в поднос, застлан с фолио. Оставете ги в хладилника да стегнат.
Масленките могат да се съхраняват до 1-2 седмици в затворена кутия.
Маслените сладки Снежни топки са готови.