Начин на приготвяне
Първо в купа смесваме водата, олиото и брашното с щипка сол. Бърка се с лъжица. Получава се гъсто тесто. Не лепне заради олиото в него.
С ръце късаме парченца и в тях слагаме плънка по желание, локум, орех, подреждаме оформени топчета в тава с хартия за печене, но и без нея не залепват по тавата от мазнината в тестото.
Печем локумките на умерена фурна, 170 градуса с вентилатор, до готовност. Не трябва да се препичат. Сладките трябва да останат бели, само леко отдолу да са хванали загар, проверявате с повдигане на сладките.
Когато са готови, веднага се овалват в пудра захар и ванилия, сладките трябва да са горещи, да полепне захарта хубаво по тях. Коледните сладки Снежни топки са готови!
Това са едни много вкусни и лесни коледни сладки, подходящи за коледни и новогодишни празници. Приготвят се от малко съставки и са винаги отлични на вкус.
Вижте още идеи за постни сладки за много настроение и незабравим вкус на вашата коледна трапеза. Ще очаровате близките си!