Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет със сланина

Омлет със сланина

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Не жалете сланината, защото само така омлетът ще стане разкошен"

Необходими Продукти

  • сланина - 200 г прошарена
  • лук - 3 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 10 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 3 бр.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • маслини - 150 г без костилки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука белим и нарязваме на ситно. Сланината нарязваме на малки кубчета. Слагаме лука и сланината да се запържат в зехтин.

Когато са готови, изваждаме от мазнината. Отделно разбиваме яйцата и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Част от мазнината от пърженето отливаме и в тигана слагаме от запържените лук и сланина.

Отгоре изливаме част от разбитите яйца и изпържваме омлет от двете страни. Така приготвяме няколко омлета, като преди пържене намазваме тигана с мазнина.

Разпределяме готовите омлети в чинии и поръсваме с нарязан ситно зелен лук, нарязани домати и маслини без костилки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: