Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от тиквички с чесън

Чипс от тиквички с чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чипс от тиквички с чесън2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бирата си има вече нов най-добър приятел и иска да се поднася само с този чипс от тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • чесън - скилидки на вкус
  • олио - около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на много тънки кръгчета. Посолете ги и ги оставете в гевгир да се отцедят от излишната течност.

След това се разбъркват с пресования чесън и олиото. По желание се добавят и подправки на вкус (червен пипер, чили, къри...).

Тиквичките изпържете на порции в сгорещена мазнина, като ги вадите бързо веднага щом си сменят цвета.

В противен случай може чипсът от тиквички да прегори.

Отцедете чипса върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
не си представям, че ще могат да станат чак толкова тънки и сухи за да бъдат хрупкави като чипса
11.04.2016 17:23