Начин на приготвяне
За чипс от тиквички използваме по-малки, най-добре бейби тиквички, които са без семенна част.
Измиваме ги и ги нарязваме на тънки шайби.
Поставяме ги за около 10 минути в купа с ледена вода.
Подсушаваме ги внимателно и ги овалваме в сместа от пармезан и бадемово брашно.
Подреждаме тиквените кръгчета върху намазнена със зехтин хартия за печене.
Запичаме чипса в предварително загрята фурна на 160 °C до готовност.
За соса кокосово тахини смесваме веган йогурта с тахана, зехтина, пресования чесън и смления запечен сусам.
Разбъркваме до хомогенна смес, овкусявайки я със сол на вкус.
Прибавяме наситнен копър.
Поднасяме хрупкавия кето чипс от тиквички, в комбинация със сос от кокосово йогурт тахини.