Слънчев кейк

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Слънчев кейк4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Този кейк носи толкова настроение и усмивки, че са го нарекли слънчев"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • за жълтата част
  • жълтъци - 5 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 бр. (5 г)
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • сметана - 100 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сладко от череши - 2 - 3 с.л.
  • кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със захарта на пухкав сняг. Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква внимателно.

В друга се разбиват жълтъците със захарта. Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква.

В намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва една част от жълтата смес.

Поръсете с какао и с помощта на лъжица, разпределете белтъците, като ги слагате на купчинки. Пак поръсете с какао и изсипете останалата жълта смес.

Печете кейка на 180 градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната на пухкав крем. В купа смесете заквасената сметана и пудрата захар. Прибавете я към другата сметана и разбъркайте добре.

Разрежете кейка на две части. Намажете едната част с крема, поръсете със сладкото и покрийте с другата част.

Намажете целия кейк с тънък слой от крема и поръсете с кокосови стърготини и шоколадови пръчици.

Слънчевият кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: