Начин на приготвяне
Слънчев пай с праскови за слънчево настроение на трапезата.
В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и солта.
В друга купа се разбива яйцето. Прибавя се мекото краве масло и се разбърква до хомогенност. Прибавя се сухата смес. Получава се маслено тесто, което не се меси.
Тестото се поставя в тавичка за сладък пай или в обикновена тава, постлана с хартия, с размер 25 см. Разстила се с ръце, като се оформя и борд по стените на тавата.
Прасковите се обелват и нарязват на резенчета. Подреждат се на дъното на тестото.
Всички продукти за заливката се смесват в купа и се разбиват с миксер.
Заливката се изсипва върху прасковите.
Паят с праскови се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
Готовият плодов пай се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!