Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Слънчев пай с праскови

Слънчев пай с праскови

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Слънчев пай с праскови
Снимка: Христинка Колева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Слънцето грее в очите ни, щом този разкошен пай с праскови е насреща"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 120 г меко
  • брашно - 200 г
  • захар - 60 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 15 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • сладкарска сметана - 150 мл течна
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудинг - 1 пакетче (40 г), за варене
  • още
  • праскови - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слънчев пай с праскови за слънчево настроение на трапезата.

В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и солта.

В друга купа се разбива яйцето. Прибавя се мекото краве масло и се разбърква до хомогенност. Прибавя се сухата смес. Получава се маслено тесто, което не се меси.

Тестото се поставя в тавичка за сладък пай или в обикновена тава, постлана с хартия, с размер 25 см. Разстила се с ръце, като се оформя и борд по стените на тавата.

Прасковите се обелват и нарязват на резенчета. Подреждат се на дъното на тестото.

Всички продукти за заливката се смесват в купа и се разбиват с миксер.

Заливката се изсипва върху прасковите.

Паят с праскови се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.

Готовият плодов пай се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: