Начин на приготвяне
Смесваме затопленото прясно мляко и разтопен маргарин. Прибавяме суха мая, бакпулвер, сол, захар и разбъркваме хубаво, за да се разтворят съставките.
Разбиваме в купичка яйцето и постепенно наливаме към млякото и маргарина, като оставяме в купичката малко от яйцето (към 1 с.л.), което ще използваме смесено с 2 с.л. разтопен маргарин за намазване преди печене.
Към тестото слагаме натрошено сирене и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично тесто.
Оставяме да втаса на топло завито с кърпа или полиетиленово фолио. Когато втаса внимателно, без много да намачкваме, правим топчета, които подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио.
Отгоре намазваме всяко топче със смесените яйце и маргарин. Поръсваме сиренките със сусам и печем в загрята на 180 градуса фурна до златисто.