Мини сиренки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Мини сиренки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10
"Закуската е най-важното хранене за деня, а когато е с мини сиренки, е и най-вкусното"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 250 г
  • масло - 1/2 пакетче
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 2 ч. ч. хладка вода заедно със захарта, солта и 3 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя за 10 мин.

Брашното се пресява, в средата се прави кладенче и се изсипва сместа с маята. Разбърква се с лъжица. Омесва се тесто, което се оставя за 15 мин. След това се разточва.

Разбиват се яйцата, добавя се натрошено сирене и маслото. Наръсва се върху разточената кора.

Навива се на руло и се разрязва на парчета, които се овалват на топчета. Нареждат се в малки кръгли тавички по 6-7 топчета като цветче.

Оставя се да втаса, докато покрие дъното. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с малко сирене.

Пекат се във фурна на 200 градуса за около 30 мин. След като бъдат готов, и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: