Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 2 ч. ч. хладка вода заедно със захарта, солта и 3 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя за 10 мин.
Брашното се пресява, в средата се прави кладенче и се изсипва сместа с маята. Разбърква се с лъжица. Омесва се тесто, което се оставя за 15 мин. След това се разточва.
Разбиват се яйцата, добавя се натрошено сирене и маслото. Наръсва се върху разточената кора.
Навива се на руло и се разрязва на парчета, които се овалват на топчета. Нареждат се в малки кръгли тавички по 6-7 топчета като цветче.
Оставя се да втаса, докато покрие дъното. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с малко сирене.
Пекат се във фурна на 200 градуса за около 30 мин. След като бъдат готов, и се покриват с кърпа.