Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с вилица в купа, като добавите щипка сол. Сипете върху тях киселото мляко в средата на купата. Сипете върху млякото бакпулвера и напръскайте с лимоновия сок.
Оставете млякото да шупне и започнете да разбърквате с яйцата. Прибавете натрошеното сирене и захарта.
Пресейте брашното и прибавете 10 супени лъжици пълни с връх брашно. Отново разбъркайте добре. Сипете следващите 10 пълни супени лъжици брашно.
Бъркайте с лопатка, като повдигате сместа отдолу нагоре, докато се поеме цялото количество брашно. Ще получите тежко лепнещо тесто. Ако се наложи, добавете още малко брашно, ако се поема в сместа.
Щом започне трудно да се повдига, изсипете върху набрашнен плот сместа и доомесете с още малко брашно, но бързо и за кратко, колкото да не лепне. Трябва да се получи много меко тесто.
Поръсете върху плота повечко брашно и сложете тестото, като отгоре също го поръсете с брашно.
Разточете с точилката лист с дебелина около 8 мм. Изрязвате кръгчета с чашка с диаметър 5-6 см, триъгълници или ромбоиди.
Изпържете ги на умерен огън в сгорещено обилно количество олио в касерола по 3-4 бр. Отначало падат на дъното в съда, а малко след това изплуват и започват леко да се надуват.
Изпържват се бухтите от двете страни.
Бухтените сиренки са готови.