Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Бял ориз с патешки шийки

Бял ориз с патешки шийки

Бял ориз с патешки шийки
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"И шат на патката главата! Защото патешките шийки са наистина вкусни"

Необходими Продукти

  • патешки шийки - 4 бр.
  • ориз - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - пресен
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките шийки и всяка нарязваме по на три парчета. Заливаме с топла вода и слагаме на котлона. Като кипне водата изливаме и отново измиваме шийките.

Наливаме чиста топла вода - приблизително 2 л. Слагаме да се сварят до готовност (готови са за 50-60 минути). Сварените патешки шийки изваждаме от бульона (същия запазваме за готвенето).

Слагаме в тенджера патешките шийки, наливаме олио, прибавяме краве масло, ръсваме черен пипер на вкус и наливаме 1/2 ч.ч. бульон от варенето. Слагаме на котлона и задушаваме , докато течността изври.

Прибавяме лука настърган на ренде, измития ориз, посоляваме на вкус, разбъркваме няколко пъти и ръсваме черен пипер. Наливаме 4 ч.ч. бульон от варенето (при положение, че няма достатъчно бульон, наливаме топла вода).

Готвим ястието 20-30 минути. Изключваме котлона и прибавяме краве масло и 1 ч.ч. бульон. Оставяме ориза да ври похлупен с капак, докато котлонът се охлади. При сервиране може да украсим с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: