Руло от картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Руло от картофи1 / 2
12/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-7
"Предизвикваме ви да опитате това вкусно картофено руло с ароматна плънка - чудесно допълнено с чаша бира или вино"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг
  • яйца - 2 броя
  • чубрица
  • копър
  • черен пипер
  • масло - 1/2 пакетче
  • прясно мляко - 150 мл
  • сирене - 200 г
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 броя, твърдо сварени, за плънката
  • колбас - 300 г шунка или друг вид
  • кисели краставички - 5 броя
  • моркови - 1 - 2 броя, леко сварени, нарязани на ленти
  • гъби - 250 г предварително задушени или др. зеленчук по избор
  • кашкавал - 200 - 300 г, може и топено сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте още топли. Разбъркайте ги с яйцата, маслото и прясното мляко. Добавете натрошеното едро сирене и подправките.

Гъбите, ситно нарязани, предварително задушете в малко мазнина с малко сол и черен пипер. Застелете правоъгълна тава за печене с хартия. Наръсете я с галета и разстелете хубаво и равномерно картофеното пюре.

Трябва да се получи блат с дебелина около 1, 5 см. Сложете да се запече за 10-15 минути в предварително загряна на 220 градуса фурна.

Успоредно с това нарежете на дребни парченца колбаса, киселите краставички, моркови, яйцата и кашкавала или топеното сирене. Разбъркайте сместа и я разстелете равномерно върху картофения блат. Отново върнете във фурната за 10-тина минути да се запече.

След това заедно с хартията извадете блата с плънката върху кърпа и бързо завийте на руло. При завиването сваляйте хартията за печене от картофената смес.

Завийте стегнато руло и го оставете да престои с кърпата 10 минути. След това кърпата се маха и се поднася, нарязано на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
48
30
22
10
Дай твоята оценка: