Начин на приготвяне
Почистете, измийте, нарежете и сварете картофите. Отцедете водата и ги намачкайте, овкусете с подправките, маслото и млякото. Разбъркайте добре и оставете леко да се охлади, тогава прибавете яйцето и разбъркайте докато се усвои напълно от картофите.
Изсипете готовото пюре на лист хартия за печене и с мокри ръце оформете блат с еднаква дебелина от всички страни. Сипете каймата в купа и овкусете със подправките и яйцето. Смесете всички продукти много добре.
Изсипете каймата върху лист хартия за печене и оформете блат малко по-малък от картофения. Почистете и нарежете на дребно лука и спанака и ги запържете за кратко в мазнината, овкусете ги със сол и черен пипер.
След като всички части на рулото са готови го сглобете по следния начин. Върху картофения блат сложете този от каймата като го захлупите с хартията нагоре. Махнете хартията и в единия край разпределете спаначената смес.
Започнете да наливате стегнато руло, като започнете от края със спанак и си помагате с хартията за печене под картофения блат. Така полученото руло завийте в леко влажна хартия за печене и сложете в подходяща тава. Разгледайте снимките.
Печете на 200 градуса за 30-40 минути. Извадете от фурната и оставете за 15-20 минути да се охлади леко. Срежете хартията и нарежете на по дебели шайби. Сервирайте със свежа салата по ваш избор.
Коментари