Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени кифлички със сирене във формички за мъфини

Солени кифлички със сирене във формички за мъфини

Солени кифлички със сирене във формички за мъфини
Снимка: Илияна Димова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ще видите, че съвсем скоро никой няма да прави мъфини във форми да мъфини, а само кифлички - меки и ароматни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сирене - 150 г натрошено
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 - 2 щипки
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно
  • масло - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме едното яйце и белтъка от другото (жълтъка оставяме за намазване на кифличките преди печене). Към разбитите яйца прибавяме прясно мляко, киселото мляко, разтопеното краве масло, натрошеното сирене, сол, захар, куркума и суха мая.

Разбъркваме добре и с брашно (тип 450) , колкото поеме, замесваме тесто. Оставяме на топло да втаса (може и във фурна на 50 градуса). Втасалото тесто разделяме на 6 еднакви топки. Разтегляме с ръце на кори или разточваме с точилка.

Намазваме с разтопено краве масло цялата кора (с четка) и редим една върху друга по три кори, като всяка намазваме с мазнина.

Така наредените кори навиваме на рула. Нарязваме рулата на еднакви парчета и слагаме в намазани с мазнина формички за мъфини.

Отгоре мажем всяка соленка с жълтък и поръсваме със сусам.

Печем солените кифлички в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност (не е необходимо да втасват отново преди печене).

Ако рецептата ти допада, опитай и нашите солени мъфини или тези домашни мъфини със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сиренето като че ли изчезна.
04.11.2022 08:59
1
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много вкусни изглеждат.
30.09.2018 19:20
1
1
Ina Rusanova
Ina Rusanova
Колко брашно?
10.06.2017 12:02
4
1
Покажи всички подкоментари