Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Бистра пуешка супа със запръжка

Бистра пуешка супа със запръжка

Бистра пуешка супа със запръжка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • пащърнак - 70 г
  • магданоз - листа
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • хрян
  • оцет
  • масло - 50 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на парчета. Слагаме в тенджера и заливаме с топла вода. Оставяме да заври, а през това време белим и почистваме зеленчуците. Нарязваме на кубчета лука, целината, пащърнака и единия морков.

Когато месото заври, прибавяме сол на вкус и нарязаните зеленчуци. Варим супата, докато месото и зеленчуците омекнат напълно. Когато са готови, прибавяме нарязани на ситни кубчета картофи и когато картофите омекнат, сипваме нарязаните или настъргани домати.

Варим супата до пълна готовност. В тиганче сгорещяваме маслото и в него изпържваме настъргания на ситно ренде морков. Когато се запържи, изсипваме в супата и оставяме да поври със запръжката още 5-6 минути. Сервираме супата с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. В отделна купичка поднасяме ситно настърган хрян смесен с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: