Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на парчета. Слагаме в тенджера и заливаме с топла вода. Оставяме да заври, а през това време белим и почистваме зеленчуците. Нарязваме на кубчета лука, целината, пащърнака и единия морков.
Когато месото заври, прибавяме сол на вкус и нарязаните зеленчуци. Варим супата, докато месото и зеленчуците омекнат напълно. Когато са готови, прибавяме нарязани на ситни кубчета картофи и когато картофите омекнат, сипваме нарязаните или настъргани домати.
Варим супата до пълна готовност. В тиганче сгорещяваме маслото и в него изпържваме настъргания на ситно ренде морков. Когато се запържи, изсипваме в супата и оставяме да поври със запръжката още 5-6 минути. Сервираме супата с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. В отделна купичка поднасяме ситно настърган хрян смесен с оцет.