Крокети с хамон

Крокети с хамон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Крокетите са ни страшна слабост, а към точно тези с хамон сме направо пристрастени"

Необходими Продукти

  • брашно - около 3 черпака
  • прясно мляко - около 1.2 л
  • сол
  • олио - 100 мл
  • хамон - 200г прошуто
  • за панировка
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 200 г с подправки
  • олио - 200 мл за пържене на крокетите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган сложете 100 мл олио да загрее. Изсипете брашното и бъркайте, докато се запържи и намалете котлона. Постепенно доливайте от хладкото мляко като не спирате да бъркате с дървена лъжица.

Щом сместа стане много гъста сложете щипка сол и добавете хамона, нарязан на много ситно. Оставете на котлона още 5 минути, като не спирате да разбърквате. Махнете от огъня и оставете да изстине.

Пригответе панировката в три отделни купички. Оформете крокетите и оваляйте в брашно, разбитите яйца и накрая в галета. Загрейте олиото и ги изпържете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Фати Камберова
Фати Камберова
Чудесни са!
10.11.2016 20:39
2
Покажи всички подкоментари