Начин на приготвяне
Измиваме, белим и слагаме картофите цели в посолена вода, за да се сварят. Готовите картофи отцеждаме от водата и намачкваме с вилица. Прибавяме краве масло, куркума и разбъркваме. Оставяме в хладилник и след 5-10 минути прибавяме едно прясно яйце.
Нарязваме на ситно печената и белена червена пиперка и нея също добавяме към картофите. Подправяме сместа с черен пипер и сол на вкус, също и пасираната скилидка чесън и нарязан ситно пресен магданоз.
Ръсваме галета и бакпулвер. Разбъркваме добре. Чашките, в които ще печем, намазваме отвътре с краве масло и поръсваме обилно с галета. Разпределяме сместа в купичките.
Отгоре поливаме струйка зехтин, заглаждаме и слагаме да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност за приблизително 30-35 минути. Поднасяме с пресен магданоз и украса по вкус .