Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие от моркови, спанак и пиперка на фурна

Предястие от моркови, спанак и пиперка на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Предястие от моркови, спанак и пиперка на фурна
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
10/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Свежите предястия са като неприличните предложения, на всеки тайно му се иска да се осмели да ги опита"

Необходими Продукти

  • моркови - 200 г
  • чушки - 1 бр. зелена печена
  • спанак - 50 г замразен
  • лук - 1 с.л. нарязан
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 /2 к.л.
  • джоджен
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • масло - краве за печене
  • галета - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме морковите, белим, нарязваме на колелца, заливаме с вода, прибавяме щипка сол и сваряваме, докато омекнат добре. Изваждаме от водата и слагаме в цедка да се отцеждат. В олио и вода задушаваме нарязания лук, замразения спанак и нарязана на дребно печена пиперка.

Подправяме със сол, черен пипер и листенца джоджен на вкус. Като изври течността и останат на мазнина, ръсваме червен пипер и галета. Разбъркваме и дръпваме съда от котлона.

Отцедените моркови, посоляваме на вкус и намачкваме с вилица. Прибавяме яйце и разбъркваме добре. Ръсваме и галета. Купичките в които ще печем , намазваме добре отвътре с краве масло и поръсваме с галета.

Сипваме част от морковите. Върху тях разпределяме запържения спанак и отгоре отново моркови. Печем предястието в нагрята на 180 градуса фурна до готовност, приблизително 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: