Хапки от паниран кренвирш и сиренца

11/11/2016
"Лесно и вкусно мезе за бира или вино!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 034
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кренвирш - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • панировка
  • яйце - 1 бр.
  • сол - щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршът се обелва и срязва през средата на две половини.

Всяка половинка се реже на малки парчета, сиренето също се нарязва на кубчета.

В купа се разбива яйцето с вилица. Добавят се подправките, сол, черен и червен пипер. Накрая сипваме галета и брашно, разбърква се добре, да се получи гъста паста.

Загрява се олио в тиганче, всяко парче сирене и кренвирш се топи в пастата и пържим от двете страни на умерен огън, да не изгорят.

Изваждат се върху салфетка, да попие излишната мазнина, и поднасяме с чаша пиво.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар